logo white1a

Πότε μια λαβή μολυβιού χρειάζεται διόρθωση

Ο όρος λαβή αφορά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί κάποιος τα δάκτυλά του, ώστε να συλλαμβάνει, να κρατά και να χειρίζεται τα διάφορα μικρά αντικείμενα. Είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών και των παιδιατρικών εργοθεραπευτών να αποφασίσουν πότε τα γράμματα, η ταχύτητα και το πιάσιμο των μολυβιών είναι λειτουργικά για τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει κατα καιρούς να ανακαλύψουν τα αποτελέσματα που προκύπτουν απο μια λάθος λαβή μολυβιού. Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε σωστές λαβές, όμως είναι πολυ σημαντικό οι λαβές μας να είναι λειτουργικές. Πριν προχωρήσουμε πιο αναλυτικά είναι σημαντικό να αναφέρουμε κάποια ανατομικά θέματα και την ορολογία που χρησιμοποιούν οι εργοθεραπευτές, όταν μιλούν για τις λαβές μολυβιού ενός παιδιού.

Tι είναι η εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία είναι μια επιστήμη αποκατάστασης, η οποία προωθεί την υγεία παρέχοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες για την καθημερινή ζωή τους. Οι εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από ψυχικές, φυσικές (σωματικές), αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν, ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ασθενών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (WFOT) παρέχει τον ακόλουθο ορισμό της Εργοθεραπείας:
«Η Εργοθεραπεία ως επιστήμη ασχολείται με την προώθηση της υγείας και της ευημερίας μέσω της εμπλοκής στο έργο και
(*με τη λέξη έργο εννοούμε όλες τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στο πλαίσιο της καθημερινότητας του), μέσω της ενίσχυσης, ανάπτυξης, διατήρησης των ικανοτήτων τους ή τροποποίησης του περιβάλλοντος» (WFOT, 2012)

Τα Κέντρα μας


Αργυρούπολη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 587
Τηλ:2109920260 

Βάρη, Πανός 20(Παράδρομος Λεωφ. Βάρης)
Τηλ: 2109689300