logo white1a

Δυσλεξία

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ IDA (International Dyslexia Association )

Αυτός ο ορισμός είναι αποτέλασμα ερευνών επιστημόνων και κλινικών θεραπευτών απο πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και του Καναδά και είναι αποδεκτός από τον οργανισμό NICHD (National Institude of Child Health and Human Develorment ).

Ορισμός :
Δυσλεξία είναι η ειδική μαθησιακή δυσκολία η οποία έχει νευρολογική προελευση και xαρακτηρίζεται από δυσκολίες στην κατανόηση και στην ακριβή χρήση του λόγου , στο εύρος του λεξιλογίου και την φτωχή αποκωδικοποίηση κατά την ανάγνωση .

Αυτές οι δυσκολίες είναι συνήθως επακόλουθο φωνολογικών διαταραχών λόγου και ομιλίας και δεν έχουν απόλυτη σχέση με τις υπόλοιπες γνωστικές ικανότητες του παιδιού ή το σχολικό περιβάλλον .

Δυσλεξία: Οδηγίες για γονείς

Η οργάνωση της μελέτης στο σπίτι ενός παιδιού με δυσλεξία  αποτελεί συνήθως για πολλούς γονείς μεγάλο πονοκέφαλο και  μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν όμως κάποιες απλές οδηγίες τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε το παιδί σας :

1. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που συντελεί στο να πετύχει το παιδί αλλά και στο να βιώσει την επιτυχία του .Για να συμβεί αυτό πρέπει να ενδυναμώσουμε το παιδί και να ενισχύσουμε την αίσθηση ότι έχει το ίδιο προσωπικά την ευθύνη των πράξεών του .

Περισσότερα Άρθρα...

  • 1
  • 2

Τα Κέντρα μας


Αργυρούπολη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 587
Τηλ:2109920260 

Βάρη, Πανός 20(Παράδρομος Λεωφ. Βάρης)
Τηλ: 2109689300